Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
De Gudar som man förr trodde på, de som kom ur naturen och den jord vi levde av och med, känns mer greppbar än de som som skalder skapat för att skriva historia för naiva och livrädda människor.


Ur jord, bark och stenar

Vi ger och tar
Vi offrar och tar offer
Vi lever tätt inpå
Och i varandra
Därför är vi ett!
Vi finns inte längre
För idag lever vi inte
På samma sätt
Av samma natur
Utan nu tar vi endast
Och skänker
Bara död tillbaka.

För jorden gav oss liv
Den gav oss kött
Hem, god skörd och frihet!
Idag tar vi frihet
Låser in den
Och kräver
Rättning i leden!

Så jag ser tillbaka
På våra förfäder
Över hela världen
De som gav och tog
Viktskålarna hängde
sida vid sida
Och idag
Hänger vi i rep
Och följer spöken
Mot en säker
Och mörk framtid.
Och jag hänger delvis
Efter och strax inpå
För vad ska man tro på
När naturen skapat
Monster som oss?





Fri vers av Burlin
Läst 274 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-07-13 17:51



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Vilken tänkvärd text ... bara gillar den ... tack/kram
2012-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Burlin
Burlin