Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyhetsreflektion


Kvotering inblandad?

Kina skickar i dagarna upp sin första kvinna i rymden, den 33-åriga Liu Yang.

Tillsammans med två manliga astronauter ska hon genomföra landets fjärde bemannade rymdfärd.

Kvotering inblandad?

" (...) det här har (...) ingenting med jämställdhet att göra. Den viktigaste anledningen är att mäns och kvinnors hälsa påverkas olika av vistelser i rymden, det måste vi undersöka och därför är det dags för kvinnliga astronauter", säger Jiao Weixin, professor vid Pekings universitet.

Så skev könsfördelning kan ALLTSÅ BERO PÅ ANNAT än en värdering av könstillhörigheten...?


http://hakans-blogg.blogspot.se/




Övriga genrer av Håkan Wiklund
Läst 135 gånger
Publicerad 2012-06-16 10:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Håkan Wiklund
Håkan Wiklund