Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Håll färgen.......


Djur med Styrka



MUSTANGER

Bergens vassa klippor balanserar snö hovarna gör djupa
spår den rödbruna manen når den stolta hingsten ner
till bogen han slår med huvudet näsborrarna är
vidgade röda fri stolt ser han ner över sin
hjord ston med föl i alla färger

GRIZZLYBJÖRN

Den mörkbruna hannen lufsar ner på en väl trampad stig
hans stora kropp rör sig i vågor nosen vädrar efter mat
älvdalen ger föda men latheten finns tillslut når han
sitt mål med ett svepande slag av ramen
får han upp en lax

Lynx Lo

Smidig rör sig djuret mot stenpartiet skuggan ger svalka
den rödbruna färgen med fläckar i svart är inte vinter tjock
dagarna är ljusare magen mätt stilla tvättar den sina
stora tassar med ett belåtet läte lyfter hon sitt huvud
ser ner på sina ungar som leker tafatt

Canis Lupus Varg

Den gråbruna valpen gnyr syskonen tävlar om vem som
biter bäst i hans öron förtvivlat försöker han komma undan
när en varm mun sluter sig runt nacken ligger på sidan
om en pälsklädd mage med mat som han förnöjt söker
styrkan att växa ger mer smak


Lynx © M





Fri vers av Lynx63 VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-06-20 23:31



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Fina ord om kärlek mellan djur och deras avkommor/ kram
2012-06-24

    ej medlem längre
Fint diktat om våra fyrfota vänner...
2012-06-21

  cilax VIP
snyggt. Jag trodde under läsningen att sista kapitlet skulle vara något i stil med Formicidae Myra
2012-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Lynx63
Lynx63 VIP