Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår livsvy är spiritualiserad av klarsyn och hänfördhet







Befrielser för jaget

Kärleken i världen

Jag såg när du grät

av sorg och glädje

och vrede och kärlek

Jag var med dej när du

föddes på nytt ur den

sjunde livmodern

Vi skrattade kåthet

och Guds energier

och vi dansade i

i gryningen till en

trasig men fulländad

sommardag

Vår midsommarnattsdröm

spritter av ömhet och förundran

och vårt hat har förbytts i frid

Och våra segel är fyllda av

förtröstan och tillit

Vi vistas mest ute i skogen

och på ängarna; vi har lämnat

världen-världens förhatliga

kaos och tumult,

och våra kyssar varar

i evighet, och livet är vårt

i vårt fridlysta förbund

Poeterna trasslar runt i sina

olösliga problem på sajten,

och vissa hamnar på psyk,

och vi ber till Gud för dom

En 30-års efterpubertet har

vi lämnat bakom oss, och vi

träder ut i livet vackra stolta

och äntligen mogna nog för

att kunna älska med urskiljning

och med självbevarelsedriften

brinnande och vaken

Vår livsvy är spiritualiserad

av klarsyn och och hänfördhet

och vi har lärt oss att stänga av

världens lidanden och pinor;

vi har tagit oss rätttigheten att

leva fullt ut i glädje och flow,

och Jesus och änglarna dansar

med oss tillsammans med våra

utvalda själsfränder; Marie Göranzon,

Sven-Bertil Taube, Andrej Tarkovskij,

Allan Edwall, Anders Ekborg, Lia Boysen

och Jan Malmsjö... som kommer till oss

i våra drömmar och älskar fullt ut

i en fest som aldrig tar slut.





Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-06-29 02:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP