Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilsen



Morgonen startar som alla andra med dagg
I gräset ser man spår av något djur en älg
Vinden viskar i alla trädkronor man hör en gök
Solen sträcker försiktigt in sin värme mellan grenarna

Möter ett barns randiga kinder av tårar
Vilsen i kroppen någon sörjer
Han suger på sin tumme
Ingen saknar den lille

Blommorna slokar inget regn
Maskarna är djupt inne i jorden
En liten tröja har fastnat i en gren
Marken är hård inte len

Smutsig hungrig med tovigt hår
Letar efter mamma men ingen där
Under granen han finner värme
En gren blir hans täcke

Somnar tillslut av utmattning
Vaknar till ibland men somnar om
På morgonen smeker hans hand en luden päls
En vacker varg hona tvättar hans smutsiga kinder

Pojken skrattar han slår sina armar om den starka halsen
Hickar fram mamma mamma


Lynx © M




Fri vers av Lynx63 VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-07-05 22:41



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Saknaden är stor men i en mjuk päls kan stillheten lindras något.
/kram
2012-07-15

  ResenärGenomLivet VIP
Åh, världen är full av ensamma barn. Man känner att man skulle vilja göra mer för dem. Tack för gripande dikt.
2012-07-06

    Ken Cassel
Så fint, Lynxen! :)

Blev glad över att läsa den trots att den är lite vilsen

Men vad gör det då vargmamman skrider till handling

och hjälper det lilla barnet..:)

Kramar

Ken
2012-07-05

    Ken Cassel
Så fint, Lynxen! :)

Blev glad över att läsa den

Kramar

Ken
2012-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Lynx63
Lynx63 VIP