Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En ensamseglares klagan


Här utanför

Godahopplöshetens udde
är allting försent

Det är försent att
laga de milsvida sprickorna i spanten
med löften om bättring

för sent att
lappa de evighetslånga revorna
i seglen med
tomma ord och
zopiklon

Efterklokheten
väller ständigt in
genom bordläggningen.

Genom seglen
skrattar fiskmåsar
och skarvar


Vid oxascandens bankar
har olevt liv
och osagda ord
byggt bo

de ska bo där i en
evighet
sägs det


Här utanför
Godahopplöshetens udde
är allting försent

ingen åtgärd
är att vidta -


Det är för sent




Fri vers av dutool
Läst 197 gånger
Publicerad 2012-07-11 04:17



Bookmark and Share


  träsnidaren
Jag har själv skrivit en dikt som heter "ensamseglaren" :-)

Tyckte om rytmen i denna text. Mycket känslor.

Fin!
2012-07-11
  > Nästa text
< Föregående

dutool