Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min första dikt, tror jag. Iallafall den första jag publicerar. Är egentligen mer av en prosa-snubbe, men skrev den här på väg hem efter en utekväll när jag hade tråkigt. Tyckte den var publiceringsbar.


Godståg

Ett hjärtskärande godståg genom natten,
Ett skri från enslig räls.
Ett sotigt stön i ensamheten,
Ett sotigt stön för sig själv.

Eldar all sin kol.
Kan inte byta spår.

Ett tåg kommer lastat...

Med bagage.

Ett elakt tåg i natten
Väcker enslig by.
Stör en metropol
Åker ljudligt därifrån.

Rälsen klingar ut i moll.
Rälsen ger ingen kontroll.

...

Ett tungsint godståg genom natten
Eldar all sin kol.
Stannar med en ängslig suck,
Kan aldrig nå sitt mål.




Fri vers av Alm
Läst 175 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-07-11 17:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alm