Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppåt väggarna

på väg uppför ett träd
samlas vedklabbarna
grenen du sitter på
tillsammans med han
som är på väg utför

han står med motorsågen
i sin hand
han har bråttom
han måste hinna
med sjutåget
till släktmiddagen
och innan dess
tillverka vedklabbar
som värmer huset

själv betraktar du stubben
ber honom såga ett snitt i den
frågar om han har något emot
lite förbjuden saltsyra
för att utplåna årsringarna
som avslöjar ditt ansikte

inte för honom
utan för dig själv
som är på väg utför
genom att klättra uppåt
väggarna på huset




Fri vers (Fri form) av Börje Larsson
Läst 164 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-07-15 16:35



Bookmark and Share


  cilax VIP
Oj, vad bra, särskilt det med årsringarna
2012-07-19

  Ingela Svenson VIP
klurig text, läser med intresse!
2012-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Börje Larsson
Börje Larsson