Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu löper arma krigsnota.

I väntas tider säckens fylls.
Nu väntar vi på den kalla hösten
med morgons dagg och kalla nätter,
I byn ett sommar refuge ställe
nu har lämnats i sin ordning
som alla år man gör det samman .

Julens tider kommer snart,
vargar ylar på höjdens ekar,
frusna beckar rinner
I den gömda tysta
en lång tid framöver
surar myter med apelation,
kraftig symbol med energier bärr på tal

Levande ljuset värmer hos mig
i vinter fodrat stuga
där igen på tur,
jultomten söker snälla barn
Två par stövlar väntar på altan
St. Nicklas skänka snälla, snällhets bidrag.

Ett par, ekorrens ögon
från en trädd skannar noga
Om Hazel nötter finns på nota

En gammal gubbe från frälsing
i ett ensam arme, soldat passerar
han drar försvagad till sin säck,
dem år är förbi,
man levde i överflöde
nu löper arma krigsnota.

Han talar i tunga på sin vandring-
promenad ensam
om kärlek till fosterland,
i flöde tårar tvättar sin kind.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-07-17 09:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP