Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnets uppror





Ett barn i kris... kurar ihop sej i sängen, apatiskt, utmattad,

rasande och närapå psykotiskt... den så kallade mamman

är desperat, häller vattnet på sitt barn, och skriker: GÅ UPP,

GÅ TILL SKOLAN!!

Men barnet har slutit sej i sin övergivenhet, sjösjukt av besvikelse...

mobbad i skolan, utfryst i fotbollslaget... och en frånvarande pappa

som missbrukar valium, sex och alkohol

Ett barn i kris... vars vrede aldrig har accepterats, vars sorg

ignorerats... själen har dragits ihop i kramp, han vägrar att

gå upp ur sängen, äter inte, dricker inte, talar inte... bara en

massiv apati... otryggheten har sprängts i bitar... och han

famlar i sina fantasirymder, tills han blir psykotisk, han stirrar

in i tapeten och ser djävulen i en hallucination... och då börjar

han äntligen att skrika av skräck... och då äntligen ringer

den så kallade mamman till läkare, som kommer i ilfart,

och det blir ambulans ner till BUP, och medicin... och socialen

kopplas in... fosterhem och terapi, och han fylls sakta av ett

HOPP om ett värdigt liv... av sina fosterföräldrar blir han älskad

och bekräftad, får rasa ur sej sina känslor och äntligen

komma till sans...




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-07-18 20:31



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Håller med. Det gör ont. Får mig att tänka på hur sköra vi är, som människor och hur utsatta barn kan bli. Bra text!
2012-07-18

  Palett
Mycket stark text, går direkt in !!
2012-07-18

  La Magnólia VIP
Tack för en text som så starkt öppnar dörren till ett övergivet barns känslor. Det gör ont att läsa .. känns djupt i hjärtat! Men du får också med en smula hopp i slutet av dina rader .. Kanske kan såren få läka genom kärlekens, bekräftelsens och omtankens plåster ...
2012-07-18

  NågonAnnans
Gör ONT, Den gör riktigt J*vla ont! :(
2012-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP