Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kapitel 1


You have been mindfucked

 

You have been mindfucked” stod det med gula bokstäver på data skärmen. ”Game Over” Spelomgången var slut. ”Do you want to continue the game?” Hon tog av sig sina 3D-glasögon och gnuggade sig själv i ögonen. Ville hon spela en gång till? Vad var klockan? 1 minut i det verkliga livet motsvarade 12 minuter i 3D-spelet. Hon reste sig upp för att sträcka på sina ben. Ville hon spela en gång till? Hon hade inte lyckats att knäcka koden som gav tillträde till nästa nivå. Vad vad det hon missade? Hon blundade och tog ett djupt andetag. Hon kände hur varje cell i hennes kropp vaknade till av syretillförseln. Vad var det hon missade? Frågan letade svar genom att scanna igenom likheter, avvikelser och till synes slumpmässiga händelser. ”Jag behöver ett nytt sätt att tänka för att lösa detta” tänkte hon tyst för sig själv.

”Undrar om svaret finns gömd i lagen om orsak och verkan” hon andades medvetet och öppnade sina ögon. Det första hon såg när hon öppnade sina ögon var texten; ”LIMITED” skrivna med stora röda bokstäver i en annonstext i en tidning som låg slarvigt utslängd på bordet. Limited. Begränsad. På något märkligt sätt kände hon en viss samhörighet med ordets betydelse. Hon kände sig begränsad och hon ogillade det. Hon gillade oändlighet och begränsad kan inte innehålla oändlighet. Lagen om orsak och verkan förde hennes tankar till tiden. Kanske fanns lösningen till gåtan i tiden?

Tiden kombinerat med statistiska sannolikheter. Sannolikheter förde hennes tankar till entropi, oordning. Ju större oordning desto större entropi. Ju större ordning desto mindre entropi. Valen skapar händelser och händelser leder till nya val.


Hon visste att objektivt sett var ingen tidpunkt mer speciell än någon annan, det går inte att hitta någon punkt som är mer "nu" än andra. Nuet förde hennes tankar tillbaks till tidningsannonsen med texten LIMITED. Ordet kändes fortfarande lika starkt. Begränsad. Hon kände att hennes tankar var begränsade. Hon såg bara vad hon visste.



 

 

 

Forts. följer.



 




Fri vers (Fri form) av SagaArt VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-07-26 12:44



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
Var, när, hur följer fortsättningen? En spännande inledning!
2013-01-13
  > Nästa text
< Föregående

SagaArt
SagaArt VIP