Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hör till boken Möten med Gänget


Fröken Rosenkvist får gäster

Det gläntar på dörren
här kommer dina vänner
med sommarens håvor:
knaprig färskpotatis med dill
gyllene kantareller
doftande smultron.

Fina skyltar har Assistenten snidat:
FÖRNÖJSAMHET; TÅLAMOD; TACKSAMHET.
Håll tillgodo, må gåvorna hålla länge!

Den Gamle Trädgårdsmästaren myser stolt;
Den Magre skryter om hur han höll ogräset i schack med sin medfarna lie;
Han med Hög Hatt är ju förtjust i eldrött-
han har fyllt hatten med röd flugsvamp
men det är bara till prydnad!

Frökenen är tacksam, stolt och glad!




Fri vers av vera gade VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-07-27 14:33

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    papillon
Det är en tilltalande skara som möter upp men det är inget att förundra sig över - fröken Rosenkvist attraherar gentlemän både hitom och bortom tidens gränser.............
2012-08-04

  vera gade VIP
Nudansk ordbog - frökenen i skolesprog om lærerinde!
Ibland återfaller jag...iaf "Fællesnordisk";-))
2012-07-27

  Jan Widströmer VIP
Funderar lite som Björn här, något förbryllad. Associerar till Elsa Beskows värld, men helt utan malice ...
2012-07-27

  Björn Nilsson VIP
Frökenen? Möjligen Fröken En - nej, det tror jag inte!

Däremot trevligt att Fröken Rosenkvist får vara med igen och får trevliga gåvor. Möjligen kan någon av gästerna få en att bli lite betänksam över just det sällskapet ...

Mmm, doftande smultron ...
2012-07-27
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP