Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ghetto Kronofogden

har som uppgift; att upprätthålla balans

I Ghettot vill du vara kompis med alla, annars kan du falla ner i avgrundens hål, utan några spår. Kronofogden är brutal, helt utan moral.
Livet är som ett konto; vi gör insättningar och uttag.
Allt är transaktioner.
Det är den ingående balansen som styr ruljangsen, du vill inte stå där skamsen. Kompis, du vill ligga på plus, jag svär.
När nätterna blir för kalla och för varma på dan, damn, vad gör du då? Var finns stället som kan alstra säd, kanske finner vi svar i kunskapens träd.
I Ghettot har orsak och verkan sin inverkan.
Det gäller att känna sin bank. Manipulationer, lögner och svek, kurragömmalek, det är långt ifrån kärlek. Vi gör en beräkning. Vi summerar vår resultat- och balansräkning. Kompis. Ligger du plus eller minus?
Minus är inte bra. Skulderna delas in i nu eller sen - eller i vårt låtgåsystem. Vi lägger till noter som berättar, hur mycket är du värd baserat utifrån vem du är. Värderingen är högst individuell, konfidentiell.
Kompis. Har du gjort nåt bra?
Innan bokslut måste alla oklarheter lösas ut, men det tar aldrig slut. Historik, nuet och framtid, bildar en helhet som borde skapa jämnhet. Kompis. Det gäller att ha balans på kontot. Bokslutet är vårt underlag för framtiden. Kompis.
Kom tillbaks imorgon.




Fri vers (Spoken word/Slam) av SagaArt VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-01 21:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
bra!**
2012-08-01

  Niclas Petersson VIP
Nu blev jag nästan deprimerad, men...
...snyggt som fan.
Gillar. Mycket.
2012-08-01
  > Nästa text
< Föregående

SagaArt
SagaArt VIP