Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ipomoea


Convolvulus

´Blomman för Dagen´
vissnar; vaknar morgon
lånar himlens blå




Bunden vers av vera gade VIP
Läst 403 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-08-07 17:08

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  vera gade VIP
förtydligande: han visste tydligen inte att Ipomoean även är älskad härhemma..
2012-08-07

    ej medlem längre
mycket vackert! och inte minst facinerande..
2012-08-07

  vera gade VIP
Kanske intressant i sammanhanget: Fukuda Chiyo död 1775, främsta kvinnliga haiku-poeten, skriver i översättning: "I blå konvolvler - insnärjt i mitt ämbar - idag - lånar jag vatten." Att attributet "blå" tillagts i tolkningen beror på att den vindeväxt det här rör sig om - lika obekant hos oss som älskad i Japan, icke minst som tidlöst motiv för poeter och bildkonstnärer - har en vacker djupblå nyans. (Det visste inte P.E.Wahlund;-)
2012-08-07

  AgnesP
Mycket fin. "Blomman för dagen" är en av mina favorit blommor.
2012-08-07
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP