Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Artemis strand

Hon tar din hand,
hon blåser i ditt öra,
hon viskar;
- jag vill ha dig!
Dina tankar krashar,
fumlar i rädsla,
rädsla för dig själv.
- Sch, jag vill ha dig!
Hon leder dig till sjön,
hon snuddar dina skuldror,
hon lägger dig ner.
- Jag är din!
Du trevar.
Du letar.
Du, du småler.
- Ja, jag vill ha dig!
Hon rättar sin lega,
faller likt en Gudinna.
En tår föll.
- Äntligen!
Du lät ditt öga brinna
Bakband hennes händer
Sprang mot Artemis strand
- Jag älskar dig!?
Hon sippar, suckar, tonar - bort!
En ensam flod sökte skydd,
under sliten bro.
- Jag är din,
för alltid!




Fri vers av Georg Möller
Läst 129 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-08-09 01:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Georg Möller
Georg Möller