Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fröken Ensamkvist

Kära fröken Ensamkvist:
får jag lov att begära lite extra frist?
Lite mer tid att utföra mina dåd!
Lite mer tid att ge mina kära vettiga råd!

Jag vill lära mina barn allt jag kan,
allt jag inte hann - tiden bara försvann!
Kan du frysa ett önskat ögonblick?
Ödets nyck var mer än jag någonsin fick.

Nu, bakom krisens ridå falnar mitt liv.
Så patetiskt; alla dessa krig och meningslösa kiv.
Prestige som frodades i grannens symbolik,
förtrollade oss alla att måla falsk mimik.

Trötta fårade fingrar letar en ven utan gåta,
en ådra att bedra för att sedan förlåta.
Ge mig en vecka att extrahera min själ!
Ge mig en dag att av mina älskade ta farväl...




Bunden vers (Rim) av Georg Möller
Läst 163 gånger
Publicerad 2012-08-16 00:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Georg Möller
Georg Möller