Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Schackpoesi


EN KATT BLAND HERMELINERNA

De sitter mot varandra
med böjda huvuden
och med krökta ryggar

isolerade
som i sin egen lilla bubbla
de vill vinna till varje pris

på ett schackbräde
den enda störningen är
att det bara är 15 pjäser

en svart bonde saknas
och är ersatt av en svart knapp

knappen överlever hela
partiet och förvandlas till
slut till en dam

som agerar
bödel och ser till att
svart tar av huvan
som segrare




Fri vers (Fri form) av Schackpoeten VIP
Läst 151 gånger
Publicerad 2012-08-17 15:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Schackpoeten
Schackpoeten VIP