Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du till middag

det klirrar och väsnas
sorlet kunde vara en grävmaskin
när jag kliver in i salen
obemärkt

luften tung och utmattad
vanilj, svett, smör och musk
och vinångorna brottas med väggarna

grisögon och bryska gester
saliv som sprutar
över ett trångt och pråligt långbord
och ord som landar på avigsidan
ett sällskap som fräsande bacon

man äter girigt med öppen mun
fast ingen smakar

kryddningen
som går gästerna förbi
möter min blick
och det vattnas i munnen
och magen ylar mot månen

man öser på med salt och ketchup
och mina ögon fuktas

doften av dig fyller mina sinnen
vimmelkantig
och lutar mig mot en lampa
som lutar sig bort

jag rätar mig
och tar fyra steg fram

jag ser uppläggningen
ett konstverk
fyller tomma ögon och fulla kroppar
och jag vill skrika STOPP

jag doppar fingret
som en inbrottstjuv
och du smälter i min mun
när jag dansar utan en rörelse
och lyfter en decimeter
över jorden




Fri vers (Fri form) av Char Kakté
Läst 240 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-08-19 18:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
tycker om gourmetkänslan
2012-08-27

  Vildaste
bra
2012-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Char Kakté