Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min hemlighet

Ett kilo rostig hård spik
Fyra hårda hammarslag
Torr gammal grundfärg
Slitna drag med hård pensel

Inget ovanligt
Inget iögonfallande
Inget märkvärdigt

Med van hand
Växa ut till vacker fjäril
Mjuk
Skön
Slät

Resan har varit lång
Alldeles underbart lång
Men inte tillräckligt lång

Att släppa sina hämningar
Låta sin inre glöd välla fram
Explodera i ett inferno av färger
Känna frihetens vind
genomsyra varje liten atom

Ibland dyker du upp som en viskning

Älskar ditt hårda yttre
Älskar att bli uppfylld av dig
Ryser när du smeker mig
med dina ord
Vill tömma dina drömmar
i min öppna blomma

Att ingen vet
Känns ibland som
tjock hård kätting

Men jag frågar mig ibland
Varför måste jag gömma mig
Gömma mig i skuggorna

Varför kan ni inte öppna
Öppna era ögon

Varför?




Fri vers av Reine Kristoffersson
Läst 355 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-08-20 20:06



Bookmark and Share


  Robert Jonsson VIP
Gillar din inledning hur du beskriver livets resa, bygget som alltid pågår och dit man strävar trots kommunala skatter och påträngande grannar så vill man vara sann sin dröm, du är nog på god väg dit..
själv har jag mycket långt kvar..
2012-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Reine Kristoffersson
Reine Kristoffersson