Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En spricka i gitarren

Jag spelar på barer här ibland
jag och pojkrumsgitarren

mest för att jag
ändå inte kan sova
och jag har svårt
för tystnaden i en stad
som aldrig riktigt sover

sena nätter
några gratis mojitos
och ett par svettiga dollarsedlar

och jag brukar låtsas att gästerna
är gamla vänner hemifrån
som kommit hit just för min skull
det känns rätt fint på nåt sätt
jag har inte så många vänner här


jag försöker sjunga låtar på engelska
Cohen, Neil Young eller Springsteen
och ibland kanske något som jag skrivit själv


men folk vill höra mig sjunga på svenska
de säger att jag är mycket bättre då

"Det är något med tonen.
Det finns en sorg och ett vemod som känns äkta.
Skitsamma om vi egentligen inte förstår"
sa Diego till mig häromdagen
när jag hjälpte honom att måla om verandan



senare på kvällen tog jag
bussen hem och drack
mig full på mojitos och tequila.








Fri vers (Prosapoesi) av Ben Biten
Läst 320 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-08-27 22:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ben Biten
Ben Biten