Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En röd liten stuga på landet i norr.


Niger i vinden



Röda äpplen ligger i en skål
Ett fönster är öppet
Gungstolen niger i vinden
På en rutig filt ligger katten

Det knäpper i väggarna
Elden i spisen ger skuggor
Doften av bullar sveper fram
Randiga mattor på golvet

Tittar ut en ensam man går på vägen
Posten kommer nog snart
Det är kyligt ute
Men inget regn

Lövens färger sprakar i orange
Djuren byter päls
En traktor kör på åkern
Grannens hund skäller

Sitter med ett korsord
Pennan vilar i min hand
Kaffet puttrar i hörnet
Det är strax klart

Den svarta kattungen leker
Den grå sover djupt
Den röda äter mat
Radion spelar en glad melodi

Reser mig upp lägger tidningen på hyllan
Häller kaffet i den prickiga termosen
Tar ner två muggar med glada gubbar på
Får inte glömma kaffegrädden


Fatet med bullar åker också fram
Öppnar fönstret en fågel blir skrämd
Ropar på gubben som flinar glatt
Dörren till köket öppnas


Ja nu är det kaffedags
Njuter av allt det goda
Livet är finurligt upp idag
Vi får se vad morgondagen ger






Lynx © M










Fri vers av Lynx63 VIP
Läst 366 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-08-24 18:43



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Fullständig harmoni.
2012-09-08

  Lindha W Gustavsson
Tack för den fina dikten. Jag såg allt det du beskrivit i mitt inre, kände dofterna såg färgerna mm. Mycket fin o mjukt berättande dikt.
2012-08-30

    ej medlem längre
vilken härlig dikt ... så fina bilder den ger mig
gungstolen niger ... det knäpper i väggarna ... randiga mattor
2012-08-30

    Gunnar Nyås
Påverkades positivt av dikten, som förde mig in i en mysig vardagssituation.
2012-08-30

  bittemi VIP
Vilken idyll du målar här. Att få komma in och få kaffe och bulle i den stugan vore en sann njutning!
2012-08-28

  Chawa VIP
Det känns som om jag förflyttas till en svunnen tid i mitt liv - det är rofyllt och alla dofter och ljud och händelser kan jag se och känna. Gott och fint!!
2012-08-25

    ej medlem längre
Jag säger bara.. 'Njuter av allt det goda'..tack
2012-08-25

  Ljusletaren
Ps Nostalgi heter det ;.)
2012-08-25

  Ljusletaren
Ord som sätter sig där dom ska och jag lever mig in i varje ögonblick som du bjuder läsaren på. Nosalgi på hög nivå ... måste bara bokmärka/kram
2012-08-25

  ResenärGenomLivet VIP
Känner en härlig tillfredsställelse när jag läser dina ord...
2012-08-24

    ej medlem längre
Oj, va fint å fantasifullt berättat!
2012-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Lynx63
Lynx63 VIP