Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyhetsreflektion


Hyckleri? Okunskap? Dumhet?

I Sverige vurmar vi för ett starkt djurskydd. På papperet.

Men i praktiken ratar vi i allt högre grad svenskt fläskkött till förmån för billigare utländskt kött.

"Det är läpparnas bekännelse. Ingen vill ha ett svagare djurskydd men i affären avgör priset", säger Margareta Åberg från Sveriges grisföretagare.

Samma gäller för kommunerna, som å ena sidan skickar djurinspektörer till svenska grisproducenter och kontrollerar att svenskt djurskydd efterlevs, för att å andra sidan köpa kött från utlandet där helt andra lagar gäller.

Hyckleri? Okunskap? Dumhet?

Sannolikt en kombination.


http://hakans-blogg.blogspot.se/




Övriga genrer av Håkan Wiklund
Läst 190 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-08-25 09:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Håkan Wiklund
Håkan Wiklund