Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Diversehandel vet du precis vad det är, det som på engelska heter General store, där generalerna handlar sitt godis.


Dagens förklarade ord 2012 08 29 - Diversehandel







Diversehandel är dels diverse handel,
ungefär som i ett köpcentrum eller på internet.

Men det är även ett sådant där skeende som liknar
att gå in i ett stort varuhus för att undvika regn
eller tristess och så bara handla på
utan att ha någon lista på vad att handla.

Inte i handen, börsen eller i minnet i huvudet.

Du bara synar saker på måfå och plockar på dig
saker tills du har avverkat hela varuhusets avdelningar
en efter en och närmar dig kassorna.

Då har du två val.

Antingen fullföljer du köpet och betalar,
kontant eller med kort.

Alternativet är förstås att bara lämna grejorna
någonstans i närheten av kassorna och passera ut
utan att handla en enda liten pinal.

Att shoppa behöver inte nödvändigtvis betyda
att man tar med sig sakerna ända hem.

Det kan räcka gott att bara plocka ihop en korg
eller vagn med grejor, som om du leker en lek
där du teoretiskt sett har råd med att handla prylarna.

Men så vet du att spelet är slut
precis när du närmar dig kassorna.

Pling och tiden är ute,
dags att lämna nöjesfältet
bakom dig och ta dig hem.

Det mest farliga av all sorts handel är inte
att försvinna in i och nästan drunkna i ett stort varuhus
eller köpcentrums hav av utbud.

Det mest farliga är att lockas handla på nätet,
för om du köper grejor där så märker du
inte lika lätt att det kostar något.

Betalar du och får grejorna hemskickade
så dröjer det ju ett tag innan de kommer
och även den möjligt ekonomiska smällen.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 53 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-01-18 21:53



Bookmark and Share


  Minkki VIP
busbra!
2023-01-18
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP