Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattfjäril

Smaken av smultron ligger kvar på tungan
Sitter på huk vid dikeskanten en duva tittar på mig
En gammal krokig väg slingrar sig in i skogen
Trädens gröna blad blandas med rapsens gula blommor
Humlans svartgula kropp flyger med radarn inställd på mat

Reser mig upp får se en hjord med hästar
Svarta manar flyger i vinden fölen skuttar vid deras sida
Går barfota mot skogens djup granarna sluter tätt
Stannar till flätar mitt långa hår med vita band
Viker in på en stig som leder ner till vattnet

Tar av klänningen det svala vattnet sluter mig i sin famn
Lutar mig bak låter min kropp sväva i fiskarnas värld
Blundar själen läker hoppet sprider sig vrider mig runt simmar
Dagen byter färg natten är snart här min hud är knottrig
En ensam nattfjäril landar på min hand förundrat ser jag livet




Lynx © M







Prosa av Lynx63 VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-08-30 00:38



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Ljuvlig.
2012-09-08

    ej medlem längre
Vilken vacker sommardikt.
Det var så man kände sig
rofylld. Tyckte om den.
2012-09-04

  Ljusletaren
Du skriver som att du vore självaste Gudinnan ... och det kanske du är ;.)
Underbara ord/ kram
2012-09-03

  ResenärGenomLivet VIP
Underbart att läsa...jag njuter verkligen...
2012-08-30

    ej medlem längre
Härligt på min ära! Fint beskrivet!
2012-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Lynx63
Lynx63 VIP