Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På tal on Pussy Riot och Lars Vilks


Frihet

Skrik inte "frihet för alla!"
om du själv
är inte för beredd att höra bittra ord...
Stå inte upp med flaggan
av frihet på låtsas
om du inte tänker går hela vägen...
Så sluta slåss,
och skrika högt,
och krossa glas,
och välta bord...
Och slösa tid
helt i önödan för debatt...
om ingentig.
Har du frihet?
Jag också har!
Så kan vi hänga den på väggen
och går till åtskilja håll
och var för sig...
Och låt blir alla saker och ting!

Då är det frihet!

30.08.2012




Fri vers (Modernistisk dikt) av Julianna Strandberg VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-08-30 09:30



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Wow...gillar din text...
Klara, starka ord...
2012-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Julianna Strandberg
Julianna Strandberg VIP