Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dagboksdikt


Per Lucia

Året var 1983 och jag var 9-10 år
Utan att jag tänkte på det så
rann tårarna ner från mina kinder
när jag hörde Riccardo Fogli
Efter det har jag alltid respekterat
Italienska i sången
Det låter som poesi när Italienskan
hamnar i sången
Minns att jag blev besviken
och arg att "Per Lucia" inte
vann Eurovison då jag tyckte att
den var i en klass för sig

Nu 30 år senare ska jag till
Italien för första gången
Jag ska till Toscana
till Piombino för att hälsa på en vän

Precis den stad som Riccardo Fogli
enligt ryktet bor i och cirkeln är sluten




Fri vers (Fri form) av Schackpoeten VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-01 12:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Schackpoeten
Schackpoeten VIP