Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rosen

Den unga kvinnans bleka kinder bar spår av tårar
Dimman svepte in över heden bar med sig kyliga vindar
Dom gröna ögonen svepte med ängslig blick mot norr
Han hade vart borta länge nu snart två år

Rosen han hade i handen var vissnad sedan länge
Rocken svart av sot med flera krutstänk
Dom hade vandrat i timmar tröttheten kändes
Äntligen var kriget slut alla ville hem

Snart skulle han se sin älskade vän
En spricka i den grå naturen gav möjligheten
Där på kullen står hon
Tiden stod still

Hår knuten hade för länge sedan lösts upp
Dom röda lockarna dansade
Han slängde sin packning åt sidan
Sprang den sista biten

Slöt henne hårt i sin famn
Kyssen smakade honung
Hennes leende gjorde honom svag
Hjärtat slog en volt

Den vissna rosen faller ner på marken
Men i sin hand en annan hand vilar
Den vackraste rosen av dom alla
Hans kvinna snart mor till hans barn




Lynx © M















Prosa av Lynx63 VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-06 23:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Snyggt där !!!
2012-10-01

  Bibbi VIP
Störtskön.
2012-09-08

  ResenärGenomLivet VIP
Fint berättelse...känns nästan som en film...
2012-09-08

  Ljusletaren
Låter som en underbar irländsk roman.
Fint, ömt och vackert skildrat.
Ser allt framför mig :-)
/kram
2012-09-07

    Ken Cassel
Fint Lynxen :)

Bra skriftat..

Kram
2012-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Lynx63
Lynx63 VIP