Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tacka SJ för denna.


Utsikter

Utanför ligger en spegelblank sjö i solnedgången
Tallskog, björkar, heder, vatten
Bor det någon här? Varför?
En bil på en lerväg bland små-sly. Vem gallrade?
Underliga fållor i rött, en blinkande larmövergång
Fönstret drar och väsnas. Norrlandsluft.
Ungskog. Var är gammelskogen? Borta sedan länge?
Viltstängsel och forsar. Berg och tunnlar
Molnigt och snart kanske disigt
Hur går ett tåg i dimma?
Skimrande färger vid solens horisont
Gatlyktor. Hus. Ung björkskog.
Är vi framme någonstans? Vi stannar.
Ingenstans. Vet vi varför?
En lång stenmur ringlar längs med spåret.
Vi rullar igen, sakta förbi en eldningsplats
Lukten av bränt kommer aldrig lugna mig
Vi smyger oss fram genom tämjd vildmark.




Fri vers (Prosapoesi) av Kattfisk
Läst 159 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-09-12 17:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kattfisk