Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Året var 1967...


FLYGFOTOT

panorerar ett flygfoto

förlorar mig i en vy

jag ser platser vi rört oss på

gator i vår lilla by

var var jag när det fotot togs?

kanhända långtbortistan

kanske sprang jag i skogarna

med någon partisankumpan

 

 

sinnet sugs in i ett flygfoto

en hembygdsexteriör

med fälten, ängarna, åkrarna

där inga pojkdrömmar dör

innan man byggde upp tallbacken

och gärdet var vad det var

innan man slog igen shellmacken

och nya vägen var klar

 

 

för plura var det i norrköping

älvkarleby var min bas

inte så långt ifrån havets strand

dit alla drömmare dras

min skrivbordsbild är ett flygfoto

ett dyrbart tidsdokument

och bara vi som var med just då

vet vad som verkligen hänt

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    13/9 2012

 

http://www.upplandia.se/bilder/%C3%84lvkarleby/%C3%84lvkarleby%20-%20Flygfoto/slides/%C3%84lvkarleby%20-%201967,%20%C3%84lvkarleby,%20Foto%20Flygtrafik%20AB%201967,%20Upplands%20museum%201.html




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-09-13 07:37



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint skrivit om barndomen och dess miljöer
2012-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP