Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hammarslag genom huden

Jag ser dej gå nu
bland fallna löv
och glömda drömmar

det finns ingen tvekan längre
du bär ditt ansikte med solen
och du vänder dej aldrig om
för i dina spår finns ingen ånger

du lämnar svärtan bakom
det var ett farligt spel
en spänning just för stunden
men aldrig mer än så

en sån som jag är ingenting att ha
och det visste du redan från början


varje steg är en rostig spik
det är den här hösten som dödar
hammarslag genom huden
när mina rum rasar samman
den tunna vacklande linjen

och det mörka i den stora ensamheten.






Fri vers (Fri form) av Niclas Petersson VIP
Läst 1009 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2012-09-19 13:16



Bookmark and Share


    Erika H
Vemod kommer mot mig och jag njuter mitt i detta. Dina ord smeker trots mörker. Snuddar vid något mjukt och lägger sig sen stilla.
Så vackert du skriver. Berörande och levande. För inget dött kan vara så vemodigt vackert.

2012-12-12

  scandal
den svarta tråden genom dina ord - älskar det!
2012-10-01

    ej medlem längre
Här FYLLER du ut orden, meningarna ja hela dikten
med sån oerhörd vibrato. Du balanserar så precist längst ut i ordens utkant, ordens djup ordens höjd..
Blir så tagen ärligt talat...
2012-09-24

  LenaJohansson VIP
komplett, o mkt bra diktat
2012-09-24

  Maria Zena Viklund
du skriftar bildrikt det gillas
2012-09-20

  Maiah VIP
strålade diktat... målad med starka bilder...
2012-09-20

  alvan
Hammarslag, kraftfullt och passande i texten. Denna berör, bra målat!
2012-09-19

    ej medlem längre
Ett uppbrott är ansatsen till andra möjligheter, av sorgen ännu fjärmade, men de väntar på Dig
2012-09-19

  Gabrielle Laurèntzen
Denna dikt berör verkligen... Riktigt fint detta!
2012-09-19

  Magica VIP
Vemodigt och berörande.
2012-09-19

  erna frank
Var inte så hård mot dig själv! Som vanligt tycker jag om ditt ordval som är
berättande och bildligt. Bra
2012-09-19

  Änglaögon
Du berör med dina ord, från det första till det sista, känslosam och vacker-som alltid!
2012-09-19

    ej medlem längre
rakt i genom fulländad
2012-09-19

    ej medlem längre
en dikt som känns! bravo bravissimo.
2012-09-19

  genni VIP
Fantastiskt skrivet, känslan är nog inte bara din utan även min....Bokmärker!
2012-09-19

    Pennstift
Vet hur det känns att känna sig lika övergiven, skildringen är väldigt vemodig och jag relaterar. Mycket bra!
2012-09-19

    ej medlem längre
Smärtan känns i varje rad ...

Vacker i sitt vemod ...
2012-09-19

  Suzy med punkterna
Bildrikt och vackert skrivet.
2012-09-19

  Ninananonia VIP
Dessa hammarslag känns..
2012-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP