Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiden vandrar

Sitter på en renfäll vid öppna spisen
mormor fixar med lingonrisen
Rutiga gardiner hänger över soffan
vår husmus heter Roffan
Morfar täljer stickor av veden
han va tidigare smeden

Ute viner nordanvinden
suger tag i den gamla linden
Hästen gnäggar i stallet
mamma hindrar lillen i fallet
Katten leker med nystan två
flera tunnbröd ska värmas på

Genom fönstret i ljuslyktans sken
en mindre hjord med ren
Mitt hjärta hoppar som i lek
pappa går förbi ger min kind ett smek
Närheten av alla kära
ger mitt liv en lära

Var rädd om varandra
man vet aldrig när någon får vandra
Livet är värdefullt slå inte in en kil eller bult
ditt hjärta är inte fullt
Klockan där göken gol
tycker jag är cool




Lynx © M



















Bunden vers av Lynx63 VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-19 21:51



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Berör och får mig att minnas tillbaka.
/kram
2012-09-22

  Bibbi VIP
Harmoni.
2012-09-21

  ResenärGenomLivet VIP
En underbart skönt beskrivande läsning...man ser det framför sej...
2012-09-20

    ej medlem längre
Du diktar så fint LO ska köpa hårt tunnbröd å sätta smör på å kanske kaviar...
såg en pensionär på tv som åt just detta!
2012-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Lynx63
Lynx63 VIP