Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min lilla ******

Jag har en demon
Den är tumlång och smal
Ger energi gör den
Utan några som helst krav
Fast sömn släpper den inte in
Men vem bryr sig om det
Är det verkligen så?

Den driver och driver
Arbetet verkar forsa mig bi
Nu är sjätte tavlan färdig
Skulpturen är fri!
Den kräver fortfarande inget
Kan det verkligen vara så?

Nu sätter den sprätt
Morgonen gryr och jag känner mig lätt
Till affären för mer material
För mer duk och en pensel så smal
Demonen siktar mot vinden
Den släpper förbi
Det är nu misstanken i mitt bortglömda sinne gryr
Tänk om det är inte längre jag som styr?

Tänk inte, gör
Det är så dagen går
Natten anländer men ingenting händer
För duken har blivit ett hål
Svart och rå, jag river den
Börjar med nytt, inser
Att lager av mörker ljus bildar
Så jag sliter på med kniv
Och släpper in ljus med hål i hand
Vad var det jag kom på?

Kulören är slut igen!
Förbannade materia
Jag plockar upp nycklarna
Och dörren jag öppnar
Jag verkar fumla och ramlar famnlöst ihop
Ligger kvar utan väntan

Demonen mot mig flinar
Priset blev dyrt, käre kollega
Men verket är ditt

Ja, jag antar att vi är kvitt




Övriga genrer av Juliusz Wilczynski
Läst 183 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-09-23 08:52



Bookmark and Share


  TinnitusIHjärtat
Börjar bra, faller tyvärr mot slutet.. Bra skrivet, tack för läsningen!
2012-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Juliusz Wilczynski
Juliusz Wilczynski