Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I nyheten ligger friheten?

Drama, lik, rubrik
Händelseförlopp förmedlat, utan etik
Behöver vi få veta allt, är det frihet?
Eller leder det till bojor av ouppmärksamhet?

Det finns mer än att få veta, det är kallt
Att bli serverad något, som ska vara ballt
Utan betraktande och insyn
Utan diskussion och känsla
Förlorar vi oss lätt i dyn
Ger in för reaktionen, rädsla

Rädsla är en blind försvarsmekanism
Som utspelar sig i ilska
Den leder ingenvart då den igen älska
Genom att ensam diskutera
Skulle den aldrig kunna disputera
Däremot förgöra det som existera kan
Låt inte den sätta världen i brand




Övriga genrer av Juliusz Wilczynski
Läst 152 gånger
Publicerad 2012-09-23 10:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Juliusz Wilczynski
Juliusz Wilczynski