Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dessa ord

Jag vill skriva poesi
som får
kvinnors ben att
sära på
sig

Jag
vill skriva poesi
som räddar
livet på
ofödda
barn

Jag vill skriva
poesi
som får
leonard cohens
röst att
djupna ytterligare
och vara förevigt

Jag vill skriva poesi
som får
den oskyldigt
dödsdömda
att känna hopp

Jag vill skriva poesi
som tillfredställer
mig
själv
samtidigt som förspelet
tillfredställer
dig

Jag vill rista
in mina bokstäver
i huden
på en enda
som bär
dem
vidare

Kanske
kan dessa ord
bli en fjäril
vid slutet av regnbågen




Fri vers (Fri form) av Ola Rydberg
Läst 172 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-09-29 22:15



Bookmark and Share


  dubbelve

Du är min absoluta favoritpoet! Får mig att vilja sära på benen varje gång jag läser.

Haha. Du är grym!
2012-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan