Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur Arkivet//människan är poesi - tro det, om du läser denna systematiska beskrivning av kärleken utan de av Doktor Faust bannlysta orden*)


Om kärleken, med andra ord;)

Men vem kan hindra mig att därförinnan prosaiskt utbrista:

genom hjärtat i huden andas själen naken sälta

eller pynja en glödande haiku?

hjärtat i huden
registrerar stegringen,
nakens själs sälta

 

och sedan till Doktor Fausts läxa:

Konsten att avliva orden om tyckaomheten

den proprioceptiska registreringen
av den dermatologiska kontaktlösheten
med den materiella omgivningen
stimulerar osmosen jämte peristaltiken,
får det genitala systemet att stegra sig,
varvid det kardiovaskulomotoriska dunket
går upp i varv, höjer vitalkapaciteten,
slår ut alla registrerande system
och tömmer hela residualvolymen.
Exitus.

*) De bannlysta orden var: andas, hjärta, hud, naken, själ, sälta


2012-10-03  22:40




Övriga genrer (Satir) av Minkki VIP
Läst 788 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2012-10-03 21:45



Bookmark and Share


  Hans Christian
Blev visst två bokmärken. Den har så mycket att säga. Skall försöka minnas det.

Har svårt att hitta rätt ord, så stannar här. Tycker så mycket om den.

Kram
Jörgen
2014-05-08

  gunnnar nylund VIP
Härligt...ordvrängningen sköna konst att dölja de enkla ordens betydelse!
Läkarnas poesi???Vackert, nja men ganska fascinerande!!
2014-04-11

  Carl O Andersson
Kan inte komma på bättre kommentararer än de redan gjorda.
Storartat!
2013-12-12

  Linda CH VIP
Häftigt och mycket underhållande!
2012-10-09

    ADI Nehlin
underbar!
2012-10-07

    ej medlem längre
Synnerligen välgjord
och njutläst
2012-10-07

  Jan Simonsson
Wow! Ta den på en utandning den som kan. På kornet.
2012-10-05

  Heikki Hellman
Detta tycks vara något jätteroligt!
2012-10-04

    ej medlem längre
Det klarade du bra!
2012-10-04

  erkki
Skoj! Det är för lite av den varan i dessa spalter! Bravo!
2012-10-04

  AgnesP
Ljuvliga ord:)
2012-10-04

  Björn Donobauer
Å vad jag älskar denna igenkänningsfaktorladdade lustifikation, detta svulstiga uttrikiska flöde av till floskelgränsande verbaldiarré.. Oefterhärmligt!
2012-10-04

  in effigie VIP
ett livets händelseförlopp värt att känna igen... Valde bona!
2012-10-04

  SatansSon
En inkassokille blev förbannad och hotade mig när jag använde samma språkbruk som du i slutet av dikten. Sjukt rolig text. Har ingen ordbok bredvid datorn så jag vet inte riktigt vad du säger. Men kul låter det!
2012-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP