Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


inspirerat av ett finskt radioprogram, ett senkommet inslag om Valentine's Day


VET INTE DU VAD KÄRLEK ÄR?

 

 

 

kärlek är
     inte begär
efter att få
     stilla sin åtrå

 

där kärlek är
     är längtan
               att få ge
               mer än att få

och då
plötsligt få se
    att kärlek given
               är gåva bliven

där ge blir få
mellan hjärtan två
blir kärlekens magik
en själarnas musik

kärleken

är här och nu

när den som älskar

är Du

 

 

 

2024-02-18 16:01/23:52 




Fri vers (Prosapoesi) av Minkki VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2024-02-18 22:56



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
"alla böcker har skrivits
för att imponera
på en kvinna"
- freud

"den ouppnåeliga kärleken
är den poeter skriver om"
2024-04-08

  Gunnar Hilén VIP
Vackra rader och hög ambitionsnivå på den kärleken.
2024-02-23

  Eva Langrath VIP
Vacker dikt om kärlekens gåva som inger hopp.
2024-02-20

  Tyst prosodi VIP
Mycket fint skrivet.
2024-02-20

  Foohexa
isf är skatt baserad på äkta kärlek
2024-02-19

  Staffan Nilsson

att få ge
mer än att få
Ja, det är kärlek, vad annat?

2024-02-19

  Foohexa
om det är sant, betyder det att du vet vad kärlek är eller betyder det att du inye vet vad kärlek är?

larz AbsolutAlfons
2024-02-19

  Koloristen
Is Laaarz at home?
2024-02-19

  Larz Gustafsson VIP
Det är bara de självgoda som "vet" vad kärlek är.
2024-02-19

  Marita Ohlquist VIP
Visdomsord av en klok kvinna.
2024-02-19

  Bengt Johan Alexander Malmsten VIP
Och kärleken kan föda fram ett kärleksbarn som blir älskat - hon också!
2024-02-19

  La Magnólia VIP
Så sant och mycket vackert formulerat. Kärleken är att ge mer än att få. Om alla såg det så, då skulle mycket vara annorlunda och bättre för alla.
2024-02-18

  Åsa Henriksson VIP
Klockren.
Om ändå alla människor hade förmågan att älska, förmågan att leva i sann kärlek.
2024-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP