Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Näktergalet Lättlurad!

på biblioteket häromdagen hittade jag kortet Satakielikuukausi 21.2-21.3. Det råkade sig inte bättre än att jag precis dagen innan hade hört koltrasten sjunga sitt bud om vår. Inmurad i fågelsångslycka läste jag kortet just så - satakieli = näktergal. Galnare kunde inte den läsningen ske. Sata är på svenska hundra, kieli tunga, språk. Det är alltså inte en fågelskådarmånad som utlystes, utan  flerspråkighetsmånaden med början den internationella modersmålsdagen och avslut på världspoesidagen och den internationella dagen för avskaffande av rasdiskriminering den 21 mars 2023... 

hur dum får man vara? just så dum man är. Dags att skratta åt sig själv!




Prosa (100-ordare) av Minkki VIP
Läst 51 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2024-03-01 22:18



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Att kunna skratta åt sig själv är guld värt.
2024-03-18

  Gunnar Ideström
Att skratta åt sig själv visar på att man har en uppfattning om sina egna dimensioner i världsalltet. Speciella dagar och deras betydelse... Ja, jag vet inte. Det kan få vara. Varje dag är en ny upplevelse och tas tacksamt emot. Efter att ha brutit ihop på morgonen reser jag mig igen och optimismen återkommer - men först efter en kopp kaffe.
2024-03-13

  Monika A Mirsch VIP
Värt att minnas -
värt att prisas -
värt att glädjas - TACK!
2024-03-02

  Kungskobran VIP
Man lär sig hela tiden
2024-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP