Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maskeradvalsen

Ack denna vals som syftar till att hamna här och rätt
Hur jag än vrider och vänder min fot, mitt ben!
Trampar snett

Maskerna kommer alla, med egna
Handgjorda, lena och vackra
Vissa skulle man kanske behöva spackla
Då de i kanterna brister, skyddar inte kläderna
Man anar sanningen, glömmer dock bort direkt
För mycket smicker och berusning så lätt

Trampar på vidare över detta stora, släta golv
Följer strömmen tills den svänger...!
Trampar snett

Nu har jag inga ben att tillgå
Båda är illa däran, ramlar ner på stolen
Med min mask sittandes säkert, len och ogenerad
Förefaller jag i dansen fortfarande vara
Men som en tålamodig varg, en gentleman
Betraktar jag de som är oanande
Det är då jag valsen ser för vad den är
Då jag blir motrörelsen till taktens brus
Maskerna drar åt sig ljus!
Maskerna ljuger om glitter och glans för andra
Maskerna ljuger till och med för oss själva
Paniken ur informationen, väller fram i mitt sinne
Med ett ramaskri, sliter jag i min
Fruktlöst, hela jag är nu utan rast
Jag försöker igen, nu med all kraft
Varför går det inte?!
Eftersom masken har vuxit fast




Övriga genrer av Juliusz Wilczynski
Läst 198 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-10-06 01:56



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Människan och dess masker...
Men de går att plocka bort
och försöka vara "ren" från början

Ser ditt budskap här!
2012-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Juliusz Wilczynski
Juliusz Wilczynski