Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förmåga

Så... Jag vill fråga min dumma fråga:
Där bakom ögonen finns gömda linser,
du vet att jag vet att jag har förmåga
eller det är snarare mitt hjärtas plåga
ser dig på riktig... Hur går det till sig?

Nu om jag blundar, jag tappar ljuset,
men där i mörkret ser jag ansiktet
dess läppar är vita, dess mimik är frysta,
dess ögon är slocknad och oförtjusta
men blicken har outhärdlig vikten...

Den blicken skär inuti mitt hjärtat -
att livet andas jag knappast vågar.
Det följer mig i när och fjärran.
Det får min själ som stålen härdad.
Det har mitt minne i bitar sågat.

Så... varför jag har den livets plåga -
att våga se det ingen annan vågar?

15.09.2012




Bunden vers (Rim) av Julianna Strandberg VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-10-10 22:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julianna Strandberg
Julianna Strandberg VIP