Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Internet känslor

Jag börjar med det uppenbara
Papper och penna, det hårda och det sköra
Det tar mig inte dit jag vill
Det hårda mot det sköra, ingen vinner
Allt förblir där grått och taskigt blänkande

Så jag börjar på min iPad
Den lena glasytan flyter lätt och hård under fingrarna
Alldeles för snabbt, som skridskor i balett
Den reagerar men inte helt riktig
För den är falsk, hur kan den då sanningen förtälja

Så jag börjar på min stationära
Nu är jag kanske känslan nära
Ni plastiga och kära tangenter
Slitna och anonyma efter alla år av bruk
Det gör inget, jag vet hur ni känner er

Så jag trycker för att få fram orden
Men ändå går de ej att kopiera
Kommandon finns där, uppenbara
Men hindret är stort

Så jag försöker med alla samtidigt
Önskar jag hade fler lemmar
För om jag sammanfogar alla
Kanske mina tankar kan få krypa
Över till spindelnätet vi vävt
Av trådar döda




Övriga genrer av Juliusz Wilczynski
Läst 179 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-10-11 06:33



Bookmark and Share


    Upplandspoeten
Håller med, man ska använda det som känns bäst och pröva sig fram.
2012-10-11

  ResenärGenomLivet VIP
Jag nickar igenkännande...använder också olika sätt...bra beskrivet...
2012-10-11

  SatansSon VIP
Sjysst dikt om kreativitetens våndor och svårigheter. Papper och penna är inte alltid det bästa redskapet när man ska uttrycka nåt i skrift.
2012-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Juliusz Wilczynski
Juliusz Wilczynski