Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill ha min tandborste bredvid din

Jag vill ha min tandborste bredvid din. Det är drömmen.
Jag vill höra dig prata i sömnen, och vakna bredvid dig i en tvåa i Knivsta.
Jag vill att du ska komma hem en vanlig tisdag och ha köpt med dig hämtmat. Att du ska se det som självklart att jag kommer äta upp det mesta.
Jag vill ha dina saker i min väska när vi går ut, jag vill se ut som Uma Thurman i Pulp Fiction när vi dansar, och du som John Travolta.
Jag vill se dina föräldrar stolta när de berättar om oss för andra, jag vill att vi ska hålla om varandra tills vi somnat och vakna av att armarna domnat.
Jag vill åka på sommarutflykt i din bil med rutorna nervevade, skicka fåniga meddelanden till din mobil och vänta ivrigt på svar.
Jag vill veta vilka TV-program du gillade som barn, om du också brukade trä smultron på strån.
Jag vill veta om du rymde hemifrån, och varför, och hur många gånger.
Jag vill sjunga sånger med dig på öde perronger, tvätta maskin på maskin av dina urblekta kalsonger, jag vill stanna inne en fredag och titta på På Spåret och gissa vart de ska, jag vill att du ska stryka mig över håret och säga att allt blir bra.
Jag vill tjafsa om vem som är snyggast av Jude Law och Brad Pitt, glömma vad som är ditt och vad som är mitt, bygga korthus som aldrig rasar och drömma drömmar som aldrig går i kras.
Jag vill gå på alla dina tråkiga släktkalas och sitta där och nicka och le, jag vill sucka åt dina dåliga skämt och råka somna till den där filmen som du bestämt att vi skulle se.
Jag vill sura när du rakat av dig ditt skägg och jag vill koka ditt ägg precis så som du vill ha det, hårdkokt men lite krämigt i mitten.
Vi kan se alla avsnitten av Ally McBeal och skratta tills vi nästan kissar på oss, vi kan övertyga varann om att ingen annan förstår oss.
Vi kan fantisera om att resa runt jorden, dra till Paris och strunta i att se Eiffeltornet och ligga i en park och sola istället, vi kan förkasta samhället och göra allt tvärtemot, vi kan paddla kanot i skärgården och förföra varandra på en öde ö.
Vi kan gå en språkkurs och förhöra varandra på glosor, jag kan köpa rosor till dig på Alla hjärtans dag, eller så är du som jag och blir gladare av en påse chips, vi kan ge varandra tips på vilka sorter som är godast.
Vi kan odla tomater tillsammans, se dem växa och frodas och turas om att ge dem vatten.
Vi kan bli hungriga sent på natten och äta spaghetti med ketchup för att det är det enda vi har.
Det vore så sjukt jävla bra om du kunde bli min.
Så jag hoppas verkligen att du finns. För jag vill ha min tandborste bredvid din.




Fri vers (Spoken word/Slam) av svepsjäl
Läst 327 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-10-11 17:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

svepsjäl