Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kära Mormor

Det var ett bra tag sedan vi pratades vid
Med många ynkliga och stora händelser emellan
Du ville så gärna att jag skulle tro
På riket vi skulle ses i igen
Varfrån du vakar över mig
Till dess att jag hittar min egen jord
Jag vill säga dig
Jag tror!
Att den mänskliga godhet du visat mig finns
Som när du hjälpte alla i behov
Trots egen brist
Att en bruten människa kan stå upp
Som du så många gånger gjort
Mer för andra än dig själv
Att ta vara på stunder av gråt
Som då du läste för mig om uppståndelsen du varit med om
Hjärtskärande berättelser som jag förstår först nu
De kopplade mig för evigt med mitt hem
Det fick mig att älska mitt land för allt det vackra
Vidderna med liv, det vitröda
Men kämpa emot förfall
Med hela mitt hjärta öppet
För en sluten människa kan inte få någon öppnad
Du lärde mig mycket
Trots allt du tog med dig i graven
Hoppas den är dig mjuk
Vill bara säga att jag älskar dig fortfarande
Så du är inte borta




Övriga genrer av Juliusz Wilczynski
Läst 325 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-10-14 07:25



Bookmark and Share


  Siggesdotter
En så gripande dikt om kärleken till en älskad mormor!
2012-10-22

    ej medlem längre
Otroligt fint. Ord fulla av ömsint kärlek till mormor. Du berör och väcker minnen...tack!
2012-10-14

    ej medlem längre
Jättefin, en människa som gav mycket, en slags trygghet och rikedom, känner jag

2012-10-14

  SatansSon VIP
Stark dikt om henne du nyss talade om. Jag tror säkert din mormor är i Himmelriket nu.
2012-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Juliusz Wilczynski
Juliusz Wilczynski