Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liten livsfilosofi

Allt är ett
Så allt vi gör, vi är
Är meningslöst, mätt med våra måttband
OK, sluta inte läsa nu
För styrkan med denna är som berg
Som dålig mat behöver den tid att sjuka in
Dock, när väl magen och maten kommit överrens
Så får man den kortaste av blickar in i alltet
Förbipasserandes sin skära kropp
Du är en del av alltet
Ja, alltet är just du
Du är som om universum blev medvetet
Och betraktade sig självt
Hänger du med nu?
Alltså allt det onda du gör
Mot dig själv eller andra
Gör ont för alltet
I förkortning dig själv
Lev så som du vill tillåtas leva




Övriga genrer av Juliusz Wilczynski
Läst 236 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-10-14 08:12



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Mycket bra skaldat och viktig filosofisk tanke av en så ung man! TACK!
2012-10-22

  Celticgirl
Det ligger nog något i det du skriver...
Intressanta tankar iaf.
2012-10-21

    ej medlem längre
Härligt kloka ord...dom tar jag till mig.
2012-10-14

  SatansSon VIP
Det var en bra uppmaning som varje människa borde föja. Låter typ Jesus "vad I viljen att andra skola göra Eder skolen I göra dem", som det låter i den gamla, vackrare översättningen....
2012-10-14

  Larz Gustafsson VIP
Allt är alls inte ett.
Men man kan återförenas med Skaparen genom Jesu blod.
2012-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Juliusz Wilczynski
Juliusz Wilczynski