Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glasharmonika

Skynda skynda
finns några dikter kvar
att skriva i tidig morgonstund.

Skall sidan fyllas
med de sista orden
bara tomheten kvar
att lämnas utan eko -
då tar jag mitt liv
över till andra sidan floden.

Jag såg nattens svärta
mot fullmånens blanka skiva
höstlövens färgmatta och
clematisfrönas stjärneväv
människor och fåglar har lämnat -
musiken tonar ännu svagt
en glasharmonika
i den sista sömnen.

Efter.
Skynda skynda.






Fri vers av vera gade VIP
Läst 499 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-10-27 12:35

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Malin Ringdahl
Det är så bra.
2012-10-28

  Björn Nilsson VIP
Musiken tonar ännu svagt
i den sista sömnen -
glasharmonikans tunna efterklang
av det liv som varit.
2012-10-27
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP