Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"ÅRSTIDERS FÖRÄNDRING"

 

Stilla smeker vind, smeker varmt av solens strålar

Trädens kronor målar från paletten, höstens toner

 

Vilsamt att vandra, lyssna tyst till havets brus

Följ utmed stranden, känn doft av hav och tång

 

Ännu dröjer sommarvärme, värmer kalla stenar

Klippan lockar med utsikt, hav och strand är ett

 

Ljungen doftar, lyser ljuvt från skog och marker

Vinden tilltar, stormen fångar trädens skatter

 

Från himlen faller vita stjärnor, täcker varje vrå

Havet brusar, virvlar vågor högt med vindens fart

 

Kylan tränger in bland skogens grenar, kyler ner

Havet tystnar under vinterns täcke gjort av is

 

Plötsligt är bilden förändrad, följer livets gång

 

 

© La Magnólia 2012.10.28




Fri vers av La Magnólia VIP
Läst 1069 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2012-10-29 19:03



Bookmark and Share


  ~Leonardo~
Fint du fångar intrycken här, och inger ett lugn.
Snyggt!
2024-03-31

  BenGust VIP
Denna visliknande skapelse en skatt i sig. Med vilsam och värmande ton.
2024-03-29

  aol
Underbart skaldat
2024-02-17

  Eva Langrath VIP
Vackert om årstidernas gång.
2024-01-26

  Peter G VIP
Årstidernas förändringar slutar aldrig att fascinera; här fångar du det fint och målande!
2023-12-13

  morgonstjärna VIP
den var riktigt fin
2023-12-10

  Sparvögat VIP
Så underbart du tecknar årstidernas vandring…
2023-10-23

  Emelys saga
Så vackert du beskriver ?
2023-09-25

  Marita Ohlquist VIP
Det känns som jag är där, ser, hör och känner.
2023-09-15

  Ninananonia VIP
Tycker om..
2013-11-09

  Änglaögon
Vackert!
2013-03-09

  Lars Hedlin
Så fint skrivet!
2012-11-25

  Eaglemountains VIP
underbara ord som målar årstiders gång. Och längtan till sommarsol ...
2012-11-24

  Eaglemountains VIP
underbara ord som målar årstiders gång. Och längtan till sommarsol ...
2012-11-24

  Karin Rosberg
så vacker och vilken rytm!! som en berättelse...........// tack för fin läsning!
2012-10-31

  erna frank
Helt underbart- tempo- bildligt och målande!!
2012-10-30

  stenhur VIP
Rytmer och motrytmer, linjer och kontraster, skön att läsa och vila och vara i!
2012-10-30

    ej medlem längre
en mycket vacker, öm text! bra..
2012-10-30

  Heikki Hellman
Du har iakttagit många fina hösttecken, tecken på vintern följer i harmoni med dina lyriskt vackra upptäckter.
2012-10-30

  erkki
Stämningsfullt!
2012-10-29

    Birgersdotter VIP
Vackra sköna ord
2012-10-29

  Ninananonia VIP
Som livet... berörandevackert..
2012-10-29

  ResenärGenomLivet VIP
Fina ord...
2012-10-29

    ej medlem längre
Magiskt vackra ord.
2012-10-29

  Anders Håkansson
underbart om årstider, höst, livet , mkt bra
2012-10-29
  > Nästa text
< Föregående

La Magnólia
La Magnólia VIP