Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skärmar stjäl

Förlorade mitt sinne
I nattens jättelika
tysta brus
Skärmen tog uppmärksamheten
Från min dröm
Katedralens pelare
Vida öppna tak
där tavlorna arrangerats
I slutna segment av bly

Ibland tappar man
Letar fernetiskt igenom
de förlorade arbetsytorna
efter det stora jag kunde glimta
Framtiden, var något
jag kunde skymta
Nu är det borta som järn
beväpnandes betong
Slutet i en hård, vass yta
som rakblad

En återkommande
frigörande tanke
Natten är en återvändande best
Rånar oss ibland på tiden
då vi behöver den som mest
Erbjuder dock sina dygder
Stilla, jämna skapande period
då kära barn blir ofta till
Ibland gror de som maskrosor
Ibland blir de skiten du trampar i
på väg till ditt liv någonstans
Faktumet kvarstår då jag ligger ner
de finns, kommer överleva
Då jag ej finns mer

Nästa gång natten kommer
Sätter jag ut mina fällor
runt visaren
Den kommer fastna i snåren
Släpper den inte förrän
Verken alla är gjorda
Förrän jag imponerat färdig
impregnerad historia
Med den järnoxid som bildas
då betogen ruttnat
Inte före dess att jag nått taket
där jag målar av Gud






Övriga genrer av Juliusz Wilczynski
Läst 1075 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2012-11-01 01:48



Bookmark and Share


  Engel
Återvände till denna dikt - den är bitvis alldeles sylvass:

"Framtiden, var något
jag kunde skymta
Nu är det borta som järn
beväpnandes betong"

Och min favoritpassage:

"Natten är en återvändande best
Rånar oss ibland på tiden
då vi behöver den som mest"

Smärtsamt samt sant.
2014-10-12

  menspoeten
Jag tycker så mycket om dina ord! Väldigt bra!
2012-12-04

  kerstin skriver VIP
nattens välsignelse och förbannelse, det som ger liv och tar i samma andetag. som så väl kan vara den ångesten som sitter i halsen och ger kreativitet och ibland förlamar.
konsten som avkommor som lever vidare långt efter oss, så tänker jag när jag läser.
2012-11-17

  Engel
Inte ens natten är tillräckligt mycket natt.
2012-11-02

    ej medlem längre
Du målar upp en hel värld av färger, former och bilder med dina ord. Starkt, färgrikt och fängslande att läsa.

2012-11-01

  Celticgirl VIP
mycket bra text.. den gillar jag.
2012-11-01

    Upplandspoeten
Härlig beskrivning av natten. Bra text!
2012-11-01

    ej medlem längre
Verkligen bra poeterat ...

gillar mycket ...
2012-11-01

  SatansSon VIP
Starkt som fan om hur natten kan funka.
2012-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Juliusz Wilczynski
Juliusz Wilczynski