Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En vanlig dag i mitt annars så trista liv


Upp och ner

I morse lyfte jag på mitt skinn
fann en vit älg nosande på en brinnande buske

Bakom honom rann en flod av mitt isande blåa kalla blod
en stor svärdfisk låg död upp och ner guppande nedströms

I spegelbilden av mitt hjärta blev jag medveten
om att genast avsluta mitt drömmande

Byggde en brygga vid bryggaren och bryggde svart brygd
med koppel om dagens nyheter kokta ägg min mössa

- och en stor börda -

begav jag mig ånyo till mitt dagliga slit för ruttna lingon
ångmaskinen spottade till av glädje när den såg mig

Sliter min kropp i stycken för artens överlevnad
kryssar runt bland blinda blonda blendrökande blandraser

Hoppar gärna till och knuffar ut tokinspirerande kufar
säger åt dem att upplysning finns begravd i envars själ

Äter lunch där flamberad alligator gör sig bra
med grå bulgur tång repiga selleristockar
och rykande het galen hund 357 spöksås

Resten av dagen förflyter i rökiga hus
och bland travande enhörningar

Klappar igen mitt skåp efter ännu en sjuk dag
och eldar som vanligt upp mina fula kläder
med eldkastaren

Stupar i säng två timmar innan jag klivit upp igen
men denna gång går jag i sömnen men tycker
ändå det är barnsligt roligt att gå på väggar tak
och annat som är omöjligt för en vaken frisk människa

...med vettet i behåll

Fyra nya blåa piller

God natt




Fri vers (Fri form) av Reine Kristoffersson
Läst 370 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-11-01 15:21



Bookmark and Share


  Millan1
Stupar i säng två timmar innan jag kliver upp igen känns igen..
Spännande skrivit.
Väcker fantasi och tankar!
2012-11-02

  Robert Jonsson VIP
Hehe sömnbrist gör underverk, nästan som Astrid Lindgren på speed..
2012-11-01

  ResenärGenomLivet VIP
Det va en salig blandning du fick till...men riktigt roligt att läsa...det låter nästan som en barnbok jag läst...
2012-11-01

    ej medlem längre
En härlig text. Älskar den!
2012-11-01

  Sanningsägaren VIP
Du är verkligen "wayout" här och jag älskar det!
Du har fått med en massa härliga olika ordlekar
och de återkommande allitterationerna uppskattas mycket!
Fasen, ro hit lite piller till mig med!
Riktigt bra och allt annat än ett sömnpiller! Inspirerande!
*rullar runt tillbaka och vilar lite*
Morning!
2012-11-01

  Sanningsägaren VIP
Hahaha! Ja där ser man!
Det funkade inte som sagt var.
Det jag försökte skriva var:
Helt underbar!
2012-11-01

  Sanningsägaren VIP
¡??q??pun ????
2012-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Reine Kristoffersson
Reine Kristoffersson