Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mystisk Utflykt


Färdas i en lila kapsel
genom Världens nervsystem.
Göra upp en liten skärseld, -
för å värma kalla ben.

Lyssna på mitt ljumma hjärta -
mitt i all vår rymdtrafik.
Som prinsessan på sin ärta;
Fattig ande vill bli rik!

Astronauter kom i kvällen.
All vår början var rätt svår.
Kornets klagan uppå hällen, -
regnat bort varenda vår.

-Vandrare i Universum,
var man alltsen första stund.
Dessförinnan, i ett tomt rum -
vild och laglös, - som en hund.

Någon styrde, någon ställde.
Ingen Nåd fick nånsin ges.
Ingen visste vad allt gällde, -
är min kluvna hypotes.

Nu, har vi växt upp ur Brottet
av en kullvält evighet,
häpna - inför Överskottet -
utav Allt, - ingen gick bet!

Äntligen vi rymden skådar -
inifrån oss själva, nu.
Ej som dockor i en låda,
vilka, blott, vill komma UT!

Som att finna Alltets Sägen --
-- sann och verklig, - absolut!
Vi är här, och lång är vägen.
Aldrig mer skall Allt ta slut!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 308 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-11-03 17:54



Bookmark and Share


  Tarantaran
Underbart skaldat!
gillade allt men speciellt
" vandrare i Universum
alltsen..första stund "
och astronauter och
Nåd är fina..och slutets
hoppfullhet gör resten
till en härlig sann saga..:)
..du får allting kännas
klokt och vackert..tack!
2012-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf