Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag såg det som en vision, som ett minne.


-Sanningen ska fram !



-Den här gången
ville de
att han skulle
bevisa
sin trohet, genom
att KNULLA korset!
(Symboliskt - men AJ så Konkret!)
De lade honom
med hans framsida,
mot det gedigna, grå
träkorset som lutade
mot marken. Det
hade skymt, hans
händer fördes mot
tvärbjälkens båda sidor, ändar
och de ilskna
bödlarna skulle just
börja hamra på
spiken
de riktat mot hans
vänsterhands utsida ...
Plötsligt, reste han sej
med våldsam kraft,
värjde sin arm -
och såg sej förfärad,
förvånad, desperat
omkring, - fick
en vred min
och förtörnad blick, -
- röt :-
-"Nä, NU, djävlar!"
varpå han rusade iväg -
- för sitt liv,
ini folkmassan, i mörkret.

-Det säjs att han lever, än!

19-hundred-and-88-years-old Man!

-Heja, Jesus! SÅ, kan det gå!




Fri vers av Marianne Räf
Läst 237 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-11-03 18:05



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Vi kristna är fredliga. Vi går inte ut och bombar ambassader när vi blir smädade.
Men det här är en SJUK så kallad dikt.
Mycket sjuk.
2012-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf