Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livet, förvrängt.


Dikt om Sömn och dröm


Det är kväll och jag
skall strax gå till sängs.
Snart nog blir det dag --
och tiden förlängs.

Ligga och sova,
det ska bli så skönt.
Skall då inhåva
en och annan dröm.

Som en annan värld,
ett annat slags liv,
än vad vi har här, -
- en kräftgång, naiv.

Likt en teater -
- med dunkla roller -
om psykopater
och babyjoller.

Relationer kan
bli helt omvända.
Skilda går samman.
Mycket kan hända.

Man tar sej en tur
med stulna bilen.
Sitter som på lur,
kör värsta stilen.

Fram på drömgatan
i sta´ns svarta ljus.
Väjer för Satan
mellan dova hus.

Åker under jord -
ner till ett stort slott
som jag, - kan du tro?-
av min fader fått!

På kalla stengolv,
jag i strumplästen,
far runt likt ett troll,
- som hedersgästen!

Frotteras med folk,
som jag icke sett
på många år och,
snackar vitt och brett.

Kollar in gamla
dagböcker, memoar --
och börjar svamla
om allt det som var.

Sömnen lockar med
drömrikets Invit.
I nattlig räd,
snart, tar jag mej dit!




Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 1299 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-11-04 17:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf